An artful and colorful scene of a man and a woman working at their computers, focused on design and programming tasks. They are seated back-to-back.

Starten och visionen

Webbyrån

Hej!

Om du läser det här så är chansen stor att du är en av de första personerna på den här sidan! För du läser väl inte gamla blogginlägg? :)

Vi har precis startat webbduonTM kiwikiwi och vår plan är enkel: att skapa digital magi som inte bara uppfyller dina förväntningar, utan blåser dig av stolen!

Efter ett decennium i Stockholm och många roliga projekt så tar vi nu den erfarenhet vi har samlat på oss och startar något nytt, modern och smart. Vi bor nu i Åkersberga, men vi är definitivt "remote first" och har siktet inställt på kunder över hela världen. Att vi dessutom siktar på att vinna prestigefyllda priser ska vi inte sticka under stol med. 🏆

Vi har byggt och underhållit hemsidor åt små och medelstora företag länge nu, jobbat nära både startups och företag som har funnits i decennier. Vi vill tro att vi har lärt oss vad företag förväntar sig av sin hemsida och hur vi kan hjälpa till på ett smart sätt. Vår tjänst kiwi site är framtagen speciellt för små och medelstora företag som ser ett värde i en högkvalitativ och skräddarsydd hemsida till ett rimligt pris.

Tillsammans med våra två andra tjänster, mindblow och subscription, så tror vi att vi har något riktigt smart för både stora och små.

Så vad handlar då våra tjänster om exakt?

Kiwi Site - en riktig hemsida

Nästan alla hemsidor följer en viss standard i layout, design och funktion. Det här har förändrats genom tiden med olika trender och tekniska möjligheter, men många gemensamma nämnare är kvar.

Huvud, logotyp, navigation, sektioner som presenterar innehåll, ofta i 2-4 kolumner, ibland någon specialsektion, bokning, call to action, formulär, och som avslutning så finns i regel en fot med information och länkar. Nästan alla hemsidor ser ut så här och det är OK, det finns en anledning till att det är så. Det är enkelt och vad besökare förväntar sig, vilket gör det användarvänligt.

Men förutom hemsidan så är även kunden ofta förutsägbar. Nästan alla har följande kravlista (även om man ibland inte tänker på det):

 • Unik design. Inte en mall man köper på webben för $29.
 • Möjlighet att ändra innehållet själv.
 • Alla funktioner man kan tänkas behöva och helst integrerat med alla andra tjänster man använder.
 • Enkelt att använda.
 • Riktigt bra innehåll.
 • Google ska gilla den.
 • Slippa tänka på webbhotell, cache, backup, uppdateringar, certifikat och annat trams.
 • Ett rimligt pris.

Fram tills nyligen så har det inte varit helt lätt att få med alla dessa punkter. Egenskaper som "unik design" och "hög kvalitet" har inte riktigt gått ihop med "rimligt pris" för de flesta småföretag och webbyråer var tvungna att antingen hitta genvägar och sänka kvaliteten eller helt enkelt bara ta ordentligt betalt (med andra ord bara serva dem som har råd).

Men sen så hände något. AI-revolutionen.

Det som tidigare antingen var omöjligt eller tog lång tid har nu blivit både möjligt, snabbt och billigt. Och nu när jag tänker på det så är det nästan precis så man kan sammanfatta kiwi site. "Möjligt, snabbt och prisvärt".

Vi har tagit allt det fina som händer med AI just nu, vår långa erfarenhet med webben och paketerat ihop det till en smart tjänst för de som vill ha en riktig hemsida.

Kiwi Mindblow

Sen så finns den där lilla klicken som vill ha allt det där vanliga, men också något helt annat. Ofta något helt utanför boxen.

Man vill brainstorma fram en galen idé med 3D, animation och interaktion. Ibland som en hel hemsida för att man sticka ut bland sina konkurrenter, ibland en landningssida som en del av en marknadsföringskampanj. Ibland bara för att det går.

Mindblow är vårt sätt att visa att vi kan webbens tuffaste tekniker och att vi kan serva de mest kreativt krävande kunderna.

Kiwi Subscription

Vår tredje tjänst är en modern prenumerationstjänst för de som behöver löpande hjälp med design eller webbutveckling. Vi kallar den kort och gott Subscription.

Det här är perfekt för startups som behöver lite mer hjälp med design och frontend över en tid, men kanske inte så mycket att det är rimligt att anställa. Eller för webb- och designbyråer som behöver extra händer under perioder.

Det som gör det här så smart för företagen är att det är så flexibelt och förutsägbart.

 • Obegränsat antal uppgifter
 • Fast pris
 • Hög kvalitet, designer och webbutvecklare med över 20 års erfarenhet
 • Snabb respons (1-2 dagar)
 • Snabb och enkel uppstart (sätt igång direkt!)
 • Ingen bindningstid! Pausa eller säg up när du vill.

Jämför det med en rekryteringsprocess eller segdragna offerter.

Vi kommer aldrig att outsourca utan den här tjänsten kommer alltid att ha ett väldigt begränsat antal kunder.


Har du läst ända hit? Vilken stjärna! 🌟

Följ oss gärna i våra kanaler på sociala medier om du är intresserad av modern webb och design!

Emin Jasarevic

Emin Jasarevic

Webbutvecklare